April 29, 2012

Flera kursbilder!

Vi har haft, de senaste veckorna, ett par riktigt roliga kurser: baby-i-filt och cupcakedekorationer med djungeldjur. Jag visar upp lite bilder här nedan. Först upp är ett glatt gäng sockerhuliganer som deltog i kursen baby-i-filt.
... och sedan bilder från kursen med djungeldjur.
Tack all för två roliga (och pilliga) kurser. Vi ses nästa gång!

April 6, 2012

Kursbilder: påsktårta

I lördags höll vi två stycken påsktårtekurser. Den första var mellan 9 och 12 och hölls på engelska, och den andra var mellan 14 och 17 och hölls på svenska. Det var riktigt roligt att undervisa och småprata med alla kursdeltagare!

Det var två gäng med glada, trevliga och duktiga tjejer som dök upp, så jag tänkte visa lite bilder från kurserna!

Här nedan håller kursdeltagrna på engelskkursen på med pillemojset:


Här visar de upp sina mästarverk!


Här nedan håller de som deltog i den svenska kursen på, och sedan visar de upp sina mästarverk!


Vi vill tacka alla kursdeltagare, och vi ser verkligen fram emot de kommande kurserna!

April 3, 2012

Steg-för-steg: påskcupcakes




Vi tänkte så här innan påsk att det kunde vara trevligt att lägga upp lite bilder på cupcakedekorationer med påsktema.

Vi fick in en hel hög med söta små kristyrkycklingar och de passar perfekt till dessa dekorationer. Vi har gjort tre olika dekorationer, en snabb och enkel, den andra lite mer invecklad och den tredje ännu mer pillig!

Det är superbra med sådana plattor som på bilden ovan till cupcakes då man kan tillverka dem långt i förväg så slipper man stressa!


Man behöver en arbetsplatta, en liten kavel, sockerdeg (eller marsipan) i valfria färger, kristyrkycklingar, modelleringsverktyg, pensel, ätbart lim och en utstickare (valfri form, vi har valt en som ser ut som en blomma).

Kavla ut sockerdegen och stansa formen enligt nedan:


Markera plattan med det spetsiga verktyget (eller en tandpetare) i ett mönster runt om.


Pensla lite lim på baksidan av kycklingarna och tryck dem lätt på sockerdegsplattan.


För att tilllverka dem som är lite mer invecklade behöver man en arbetsplatta, liten kavel, vitlökspress, rosa och grön sockerdeg, en rund utstickare, pensel, multikniven, ätbart lim, flowerbase och kristyrkycklingar.


Kavla den rosa sockerdegen och stansa ut cirklar. Knåda ihop den gröna sockerdegen med lite flowerbase så sockerdegen är riktigt mjuk. Detta underlättar mycket när man trycker den igenom en vitlökspress.


Pensla lite ätbart lim på den nedre tredjedelen av sockerdegsplattan. Lägg en liten boll med mjuk sockerdeg i hålet på vitlökspressen. Tryck ut lite 'gräs' - ca ½cm, skär försiktigt med multikniven och lägg på den limmade plattan. Tryck lite försiktigt så at gräset fastnar. Lägg gräs på hela den limmade ytan på plattan.



Pensla lite lim på baksidan av kristyrkycklingen och limma fast den på plattan.


Den tredje dekorationen är lite mer pillemojs, men effekten med korgen är så rolig!

Man behöver en arbetsplatta, liten kavel, sockerdeg (blå, brun och grön), pensel, ätbart lim, multikniv, rund utstickare, vitlökspress, flowerbase, kristyrkycklingar och en liten, vass kniv; t ex en skalpell.


Kavla ut den blåa degen och stansa en cirkel. Kavla ut den bruna degen och stansa ut en cirkel. Dela den bruna cirkeln i två delar. Använd multikniven för att markera en korgmönster i den bruna sockerdegen. Pensla lite lim på den blå cirkeln och limma fast korgen - se till att kanterna på korgen täcker kanterna på den blåa plattan - det blir snyggare så.


Läs ovan hur man gör gräs och lägg lite gräs i korgen. Pensla lite lim på kycklingens baksida och lägg den på plattan. Rulla en väldigt smal korv med den bruna sockerdegen och tvinna den - den är nämligen korgens handtag. Limma fast flätan mot plattan.


Jag hoppas att ni har hittat lite inspiration till påsk!